main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 21 september 2020 — 12:23

Feyenoord onderzoekt drukte in stadion tijdens wedstrijd

Supporters van Feyenoord leken zich gisteren tijdens de wedstrijd tegen FC Twente massaal niet aan de coronamaatregelen te houden. Bij een 1-1 stand probeerden de supporters in de eigen Kuip de club naar een overwinning te schreeuwen, maar hierbij leek de anderhalvemeterregel vergeten te worden. Feyenoord gaat de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd evalueren.

In juli heeft de KNVB in samenwerking met de Eredivisieclubs coronarichtlijnen bedacht om toch weer publiek toe te laten. Zo wordt uitpubliek niet toegelaten, moet er anderhalve meter afstand gehouden worden en is juichen niet toegestaan. Bij overtreding riskeert een supporter een stadionverbod van drie maanden.

In de Kuip waren ruim 13.000 toeschouwers aanwezig en werd er flink gejuicht. Feyenoord zelf zegt in een statement: “Het is helemaal niet zo dat we de coronaregels aan onze laars lappen. Sterker nog: we hebben als enige Eredivisieclub een viroloog in dienst om alles in de gaten te houden”. Wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum doen op dit moment onderzoek naar de risico’s van besmetting door toeschouwers in een stadion en die in De Kuip in het bijzonder.

Andere toestanden bij Ajax-RKC

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz was dit weekend bij de wedstrijd Ajax-RKC en zag dat supporters zich hier goed aan de regels hielden. Dat zegt zij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Ik had het idee dat iedereen zich eraan probeerde te houden. Vanaf waar ik zat kon je zien dat het stadion behoorlijk leeg was. Er waren denk ik iets van 9000 mensen en met tijdslots konden we naar binnen. Bij de doelpunten werd er even gejuicht, maar je zag ook dat mensen elkaar aanspraken van: niet doen”.

‘Alternatief is: geen publiek’

Amerikadeskundige Jan-Kees Emmer merkt dat het enthousiasme van voetbalpubliek heel groot is. “Ik heb twee weken geleden bij een oefenwedstrijd van Ajax ook gejuicht waar het niet mocht. Ik denk dat het bijna niet tegen te houden is, dus het alternatief is: geen publiek. Maar daar zitten we ook niet op te wachten.”

LEES OOK: Joop van Daele maakte Feyenoord 50 jaar geleden wereldkampioen: ‘Bril werd van mijn neus gerukt’

Door: Diederik Wentink

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier