main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 21 september 2020 — 08:55

Activisten Extinction Rebellion blokkeren opnieuw wegen: ‘Dit wekt alleen maar irritatie op’

Naar schatting rond de 250 demonstranten van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeren maandagochtend ter hoogte van De Boelelaan de drukke Europaboulevard in Amsterdam. Ze zijn omsingeld door de politie, die heeft opgeroepen dat ze weg moeten gaan omdat ze anders worden verwijderd.

De klimaatactivisten geven geen gehoor aan de oproep. De politie wil ze met bussen verplaatsen naar een locatie elders in de stad. De eerste activisten zijn inmiddels afgevoerd, zo meldt stadszender AT5.

De betogers verzamelden zich maandagochtend vroeg in groepjes op de nabijgelegen Zuidas en gingen vervolgens op de voet gevolgd door de politie per fiets en lopend naar de Europaboulevard, waar ze rond 07.30 uur de weg blokkeerden.

Vrijdag blokkeerden klimaatactivisten ook al een kruispunt op de Zuidas in Amsterdam om aandacht te vragen voor het klimaat. De politie maakte toen na een aantal uren een einde aan de blokkade, omdat blokkades door de gemeente waren verboden.

LEES OOK: Amsterdam verbiedt Extinction Rebellion blokkades op te werpen

VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz roept de activisten op om zich aan de regels te houden. “In de weg staan voor mensen die ’s ochtends op tijd hun werk moeten zijn, is nergens voor nodig. Je doet je eigen zaak geen goed, want dit wekt alleen maar irritatie op”, aldus Yesilgöz in Goedemorgen Nederland.

Door: Redactie

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier