main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 september 2020 — 10:54

Kabinet wil ‘uit de crisis investeren’: ‘Zorgen dat we klaar zijn voor herstel’

We moeten ons uit de crisis investeren, dat is het motto van de nieuwe Miljoenennota. Het kabinet kiest ervoor om de portemonnee te blijven trekken. Alles is gericht op economisch herstel en behoud van werkgelegenheid. “We zitten in hele uitzonderlijke omstandigheden door de coronacrisis”, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “We hebben gelukkig in de vorige periode op de centjes gepast. We hebben een buffer die we kunnen gebruiken nu de nood aan de man is.”

Met deze investeringen wil het kabinet zorgen dat we er klaar voor zijn zodra de economie weer aantrekt na de coronacrisis. “Zodat we echt weer door kunnen”, zegt Van Nieuwenhuizen. Ook bij haar ministerie wordt daarom geïnvesteerd. “Als je straks weer economische groei krijgt, krijg je ook weer meer verkeer. Dan zorg je dat je daarvoor klaar bent.”

Tijdelijk

De investeringen zorgen ook voor een overbruggingsfase, zegt Van Nieuwenhuizen. “Veel bedrijven zijn in de aard gezond, maar krijgen een terugslag door de omstandigheden met corona. Je hoopt dat dit echt tijdelijk is, en we de economie tijdelijk kunnen stutten.”

De investeringen in het Nationaal Groeifonds lagen ook voor de coronacrisis al op de plank, benadrukt de minister. “Je kijkt naar waar de toekomstige Nederlanders hun boterham mee moeten verdienen. Wat is daar voor nodig? In mijn geval droge voeten en een goede infrastructuur. We zorgen dat we daar klaar voor zijn.”

LEES OOK: Koning in Troonrede: ‘Nederland moet zich schrap zetten voor gevolgen zware economische terugslag’

Door: Tom Janssen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
CBS: Huizenprijzen en aantal transacties flink gestegen

Bestaande koopwoningen waren in september 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Ook…

Lees meer

Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier