main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
31 juli 2020 — 16:22

Weer meer coronapatiënten in ziekenhuis, maar ‘past binnen fluctuaties’

Na een paar dagen van daling is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen vrijdag weer toegenomen. Het aantal patiënten op de intensive cares steeg van 14 naar 19. Op de verpleegafdelingen liggen er nu 73, tegen 66 op donderdag.

Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen steeg daarmee van 80 naar 92. Dit aantal zit al ongeveer een week onder de honderd. Ook in de weken ervoor waren er veel dagen waarop ziekenhuizen minder dan honderd coronapatiënten behandelden. “Het aantal COVID-patiënten op de ic en in de kliniek is licht gestegen. De landelijke aantallen passen binnen de fluctuaties van de afgelopen 2 weken”, constateert Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Volgens Kuipers is het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen in het zuidwesten van het land wel “licht hoger dan in de afgelopen periode”.

Rustig op ic’s

Op de intensive cares liggen behalve de 19 coronapatiënten ook 573 mensen met andere aandoeningen. Dat betekent dat intensivisten in totaal 592 mensen behandelen. Dat aantal schommelt al twee maanden rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden ic’s nu ongeveer 900 mensen behandelen.

LEES OOK: Weer meer dan 300 nieuwe coronagevallen erbij

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier