main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
31 juli 2020 — 14:06

KLM: terugbetaling vliegtickets gaat nog even duren

De reorganisatie van KLM en het slechte tweede kwartaal, veroorzaakt door de coronacrisis, hebben geen gevolgen voor het terugbetalen van de vliegtickets van passagiers. Dat zegt KLM-topman Pieter Elbers tegen de NOS. De vliegmaatschappij moet in totaal nog 1,6 miljard euro terugbetalen vanwege geannuleerde vluchten.

Maar dát ze terugbetaald worden, is volgens Elbers een zekerheid. “We hebben miljoenen passagiers moeten annuleren of omzetten naar andere vluchten. We werken met man en macht om dat in te halen, maar dat duurt enige tijd.” Er werken op dit moment 600 KLM-medewerkers aan het verwerken van de aanvragen en uitbetalingen.

Drie miljoen aanvragen

Sinds de mogelijkheid er is om geld terug te krijgen voor een geannuleerde vlucht in plaats van het aannemen van een voucher, zijn er bijna drie miljoen aanvragen gedaan. Het gaat om geld dat passagiers betaalden voor geannuleerde vluchten sinds medio maart. Zo’n 90 procent van alle rechtstreeks verkochte tickets is daarmee teruggevraagd.

Volgens directeur Frank Oostdam van reiskoepel ANVR staat het uitbetalen van de vliegtickets los van wat er nu speelt bij KLM. “Die uitbetaling gaat langzaam maar dat komt door de grote hoeveelheid. Maar ik twijfel niet aan de intentie.”

LEES OOK: Vliegtuig KLM moet terug naar de gate omdat passagier mondkapje afzet

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier