main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto: ANP
31 juli 2020 — 12:53

Belg krijgt vier jaar cel voor verkrachting Nederlandse studente

Een man uit België is vrijdag veroordeeld tot vier jaar celstraf voor de verkrachting van een Nederlandse studente. Hij heeft haar begin maart in tweemaal misbruikt in zijn auto. Het verweer van de man dat de studente hem had gevraagd met haar weg te rijden en dat zij had ingestemd met de seks, wuifde de rechtbank weg.

De studente was in de nacht van 2 op 3 maart met een groep vrienden op stap in Brussel. Toen het tijd was om te betalen ging ze – stomdronken – met een vriend op zoek naar een pinautomaat. De man uit Vilvoorde pikte ze op en bracht ze naar een automaat. Toen de vriend uitstapte, reed hij weg met de Nederlandse en verkrachtte haar tweemaal.

De vrouw wist sms’jes naar haar vrienden te sturen, waarna de politie haar geshockeerd terugvond in een steegje in Vilvoorde. De man werd een paar uur later opgepakt.

‘Geen enkel schuldinzicht’

“Betrokkene heeft het slachtoffer ernstig leed toegebracht en toont geen enkel schuldinzicht”, aldus de rechter. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist. De twintiger kan nog in beroep gaan.

LEES OOK: Drie jaar cel geëist tegen man (37) voor verkrachting bejaarde vrouw (77)

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier