In verband met de dood van een 14-jarig meisje uit het Noord-Hollandse Marken heeft de politie nog eens drie auto’s in beslag genomen voor onderzoek. De tiener werd zaterdagochtend rond 04.00 uur gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

De politie denkt dat ze is aangereden en dat de bestuurder is doorgereden. Eerder werd al bekend dat er een auto uit Uitdam wordt onderzocht.

‘Verse schade’

Volgens een politiewoordvoerder komen de drie andere auto’s uit Marken. In het onderzoek is gekeken naar voertuigen met “verse schade” in de omgeving.

Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau. Ook is er gesproken met de eigenaren van de auto’s, maar zij zijn nog geen verdachte.

Getuigen gezocht

De politie hoopt verder dat getuigen of betrokkenen zich melden om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. In de buurt van het slachtoffer zijn remsporen gevonden, waardoor het vermoeden bestaat dat ze is aangereden. Vermoedelijk liep ze op of langs de weg. Het meisje was al eerder als vermist opgegeven.

De tiener verliet die nacht rond 01.00 uur haar ouderlijk huis op Marken. Nadat ze als vermist was opgegeven, ging de politie naar haar op zoek. Toen agenten over de Zeedijk reden in de richting van haar woonplaats, vonden ze het lichaam. De exacte doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

LEES OOK: Doorrijder Breda die vrouw met rollator aanreed moet 9 maanden de cel in