main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Misdaadcollege - 21 juli 2020 — 12:00

WNL Misdaadarchief: Quote 500-bende nam uren de tijd voor overval

In Misdaadcollege blikken politie en justitie terug op de manier waarop ze de Quote 500-bende wisten op te rollen. Makkelijk was dat niet, want de bende ging erg professioneel te werk, zo blijkt uit bovenstaande beelden.

Tussen 2010 en 2012 viel de Haagse bende woningen binnen van zeer vermogende Nederlanders. Een aantal daarvan pikten de bendeleden uit de Quote 500-lijst van de rijkste mensen in ons land.

Volgens beveiligingsexpert Raymond van Kooten gingen de leden een stuk professioneler te werk dan gebruikelijk is bij dit soort roofbendes. “Drie jongens, op locatie, goed voorbereid, die alles een beetje aan het voorverkennen waren.”

Rustig

Het viel Van Kooten op basis van camerabeelden op hoe rustig en goed gecamoufleerd de jongens waren. “Wat je bij deze club zag is dat een inbraak zo maar een paar uur in beslag nam.”

Eén van de bendeleden checkte eerst waar de bewoners zich op dat moment in huis bevonden. Daarna namen ze rustig de tijd om de vaak goede beveiligingsonderdelen van het huis met doe-het-zelfmateriaal open te breken.

Benieuwd hoe dit afloopt? Deze aflevering van Misdaadcollege is nu te bekijken op NPO Start.

WNL duikt deze zomer in het WNL Misdaadarchief. Deze geruchtmakende zaken kwamen de afgelopen jaren langs in de misdaadprogramma’s zoals Misdaadcollege, Zaak van je Leven en Doden Liegen Niet. Alle afleveringen van Misdaadcollege zijn terug te kijken op NPO Start.

Door: Tom Janssen

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
De Jonge: extra coronaregels tijdens kerst ook mogelijk

Een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt “is toch wel echt op losse schroeven komen te staan”,…

Lees meer

Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar (ruim 132 miljard euro). Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met…

Lees meer

FVD’er Theo Hiddema verlaat per direct Tweede Kamer

Theo Hiddema van Forum voor Democratie verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij is ‘politiek arbeidsongeschikt’, schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib….

Lees meer

Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald. Na twee dagen van lichte toenames nam het aantal af van 1968 tot 1925. Dat zijn…

Lees meer

Van Haga: Baudet keert niet terug in de Tweede Kamer

Thierry Baudet zal na de verkiezingen in maart niet terugkeren in de Tweede Kamer voor Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt partijgenoot en Tweede Kamerlid…

Lees meer

Afgelopen 24 uur aanzienlijk minder coronagevallen gemeld: 3979

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier