main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 30 juni 2020 — 09:35

Klachten over luidruchtige motorrijders nemen toe: ‘Ga eropuit, maar hou het sociaal’

Met het mooier wordende weer wordt er meer geklaagd over geluidsoverlast door motoren. Steeds meer actiegroepen eisen dat bepaalde wegen worden afgesloten voor motorrijders. Marcel Koers, voorzitter van de Veluwse Motor Tour Club, ziet liever dat luidruchtige motorrijders worden beboet, zo zegt hij in Goedemorgen Nederland.

“Als er een motor langskomt met een open pijp, moeten ze die aanhouden en een bekeuring geven”, zegt Koers. “Als die motorrijder er een stuk of drie, vier gehad heeft, wordt hij daar vanzelf flauw van.”

Koers is tegen het afsluiten van wegen voor motorrijders. “Dat is niet de manier. Dan kom je bij een weg waar je zogenaamd niet in mag. Wij betalen wegenbelasting, dus wij morgen net zo goed op die weg rijden als een auto.”

Koers roept motorrijders op om zich te gedragen, zodat ze hun hobby kunnen blijven uitvoeren. “Geniet ervan, doe je ding. Probeer het zo te doen dat we kunnen blijven rijden.”

ANWB

ANWB-directeur Marjon Kaper snapt dat wandelaars en fietsers zich ergeren aan luidruchtige tweewielers. “Anderzijds, als je een motor hebt wil je daar in het weekend lekker plezier mee hebben. Als ANWB zeggen we: ‘ga eropuit, maar doe dat wel op een sociale manier.'”

LEES OOK: Politie betrapt ‘extreme hardrijders’: motorrijder scheurt met 243 km/u over provinciale weg

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier