Het aantal mensen dat over de hele wereld is besmet met het coronavirus, is zondag de 10 miljoen gepasseerd. Dat blijkt uit een telling van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

De Verenigde Staten tellen de meeste vastgestelde besmettingen: 2,51 miljoen, gevolgd door Brazilië met 1,31 miljoen. Ook als het gaat om het aantal doden door corona staan de VS bovenaan, met 125.539 sterfgevallen, gevolgd door Brazilië met ruim 57.000 doden.

Meeste Europese doden in Verenigd Koninkrijk

In Europa zijn in Rusland de meeste mensen besmet: ruim 633.000. Wat betreft het aantal doden is het Verenigd Koninkrijk het zwaarst getroffen met 43.500 doden. Volgens de officiële cijfers zijn in Rusland iets meer dan 9000 mensen overleden. Italië, Frankrijk en Spanje tellen na het VK de meeste doden als gevolg van de ziekte Covid-19.

In Nederland is het aantal mensen dat aan de coronabesmetting is overleden, zaterdag met twee slachtoffers opgelopen naar 6105. Het totaal aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus is 50.074, meldde gezondheidsinstituut RIVM zaterdag.

LEES OOK: WHO-chef waarschuwt: coronavirus wordt wereldwijd nog steeds erger