main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 23 juni 2020 — 14:23

Oproep winkeliers: blijf coronaregels respecteren en ga niet in discussie

Steeds meer consumenten vinden het lastig om zich in winkels aan de coronaregels te houden en gaan vaker in discussie, merken winkeliers. Dat blijkt uit een enquête van Detailhandel Nederland. Consumenten worden opgeroepen om geduld te bewaren en in acht te nemen dat het belangrijk is om tijdens het winkelen bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand te houden.

Adjunct-directeur van Detailhandel Nederland Bert van Steeg denkt dat consumenten minder voorzichtig zijn nu het aantal coronabesmettingen blijft dalen. “Het wordt moeilijker voor consumenten om de regels, die er nog steeds zijn en winkeliers moeten hanteren, te respecteren”, zegt Van Steeg in Goedemorgen Nederland.

Daarom roept Detailhandel Nederland consumenten op de regels na te blijven leven en begrip te tonen voor winkeliers. “Iedereen is welkom in de winkel en we willen graag dat mensen weer komen, maar de regels gelden nog steeds”, beklemtoont Van Steeg. “We hopen dat de klanten daar begrip voor hebben.”

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om in alle winkels de coronaregels op een goede manier te implementeren, zegt Van Steeg. Ook is er destijds veel campagnemateriaal ontwikkeld om te zorgen dat mensen zich bewust zijn van de regels. “Dat materiaal gebruiken we nog steeds.”

Consumenten vaker in discussie

Consumenten gaan ook vaker in discussie met winkeliers over de coronaregels, blijkt uit de enquête van Detailhandel Nederland. Dat is niet de bedoeling, benadrukt Van Steeg. “Wij roepen consumenten op om begrip te hebben.”

LEES OOK: Frustratie bij horecaondernemers groeit: ‘Dit gaat gewoon niet meer’

 

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier