main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld. Foto: ANP
Op1 - 11 juni 2020 — 22:51

IC-voorzitter Diederik Gommers ziet geen verschil tussen de Efteling en de kermis

Tot 1 september zijn kermissen verboden vanwege het coronavirus. Dat terwijl bijvoorbeeld pretparken onder bepaalde voorwaarden wel al open mogen. Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers stelt in Op1 dat er geen medische redenen zijn waarom kermissen dicht moeten blijven. “Ik zie geen verschil tussen de kermis en de Efteling.”

Gommers reageerde op de protestactie, donderdagmiddag, van honderden kermisexploitanten op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden het oneerlijk dat de kermissen pas over een paar maanden weer open mogen en zeggen dat hun bedrijfstak daardoor ernstig in de knel komt.

‘Gaat erom dat je het virus niet verspreidt’

“Dat is dezelfde discussie tussen vliegtuigen en met dertig man ergens in een concertzaal”, aldus Gommers. “Het gaat erom dat je het virus niet verspreidt aan elkaar.  En als er goede plannen liggen en families een kermis bezoeken, moet dat kunnen denk ik.”

LEES OOK: Coronasteun niet genoeg voor kermisexploitant: ‘Meer dan helft gaat failliet’

Door: Bert van Doorn

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Helft winkeliers betaalt huur niet, wanbetalers voornamelijk in grote winkelstraten

Bijna de helft van de winkeliers betaalt de huur niet. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR bij een aantal vastgoedadviseurs. De grootste wanbetalers zitten…

Lees meer

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier