main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 25 mei 2020 — 16:18

ANWB komt met coronakeurmerk voor campings

De ANWB komt met een coronakeurmerk voor campings. Je kan een blauw en/of een geel ANWB-logo krijgen als camping. Het blauwe logo staat voor de coronamaatregelen die op de camping getroffen zijn zoals voldoende ruimte en hygiëne, het gele logo staat voor soepele voorwaarden zoals dat je bijvoorbeeld gratis je boeking kan annuleren mocht dat toch nodig zijn.

Met de helft van de ruim 2600 campings in Nederland werkt de ANWB samen. ANWB-kampeerbaas Jaap van der Linden laat aan De Telegraaf weten dat er nu 250 campings met een blauw logo en 200 campings met een geel logo zijn, deels overlappend. “Op onze site kunnen de consumenten zien wie er van ons zo een stempel hebben gekregen.”

Ook logo’s voor buitenlandse campings

Campings kunnen in eerste instantie zelf aangeven of ze aan de logo’s voldoen. “Maar onze inspecteurs gaan vanaf 1 juni wel controleren of ze voldoen aan de normen van het RIVM en veiligheidsregio’s.” Zodra reizen weer kan, zullen de logo’s ook uitgedeeld worden aan buitenlandse campings.

Of je deze zomer naar een Frankrijk kan, wordt bijvoorbeeld deze week duidelijk. Dan wordt besloten of toeristen welkom zijn en zo ja, onder welke voorwaarden. De campingeigenaren in Frankrijk stellen hier klaar voor te zijn.

‘Vraag is of dat kan’

Ook Amerikadeskundige Willem Post zit te wachten op een “heerlijke vakantie in het buitenland”, vertelt hij in Goedemorgen Nederland. “Het wordt dan wel een huisje of hotelletje. We zitten te denken aan Spanje, maar het is ook nog maar de vraag of dat kan. Maar het is mooi weer en de cijfers gaan naar beneden, dan worden wij allemaal een beetje overmoedig.”

In Amerika wordt volgens Post heel hard gewaarschuwd dat je het virus ook kan verspreiden als je geen symptomen hebt. “Maar als je zonder dat je het weet dan in die anderhalve meter komt, dan kan je echt leed veroorzaken.”

Kamperen in eigen land

Oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker wil mensen aanbevelen om in Groningen, Friesland en Drenthe te komen kamperen. “Weinig coronaproblemen, weinig besmettingen en alles netjes volgens de regels.”

LEES OOK: Veel boekingen bij hotels en vakantieparken, campings nog rustig

Door: Bert van Doorn

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Glazenwasser op non-actief gesteld na delen foto’s van het huis van Akwasi

De glazenwasser die betrokken was bij de oplevering van het nieuwe huis van rapper en activist Akwasi en daar foto’s van deelde op Facebook, is…

Lees meer

RIVM: Afgelopen week acht coronadoden gemeld, 16 nieuwe opnames

Het aantal mensen dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis heeft gelegen, is gestegen met zestien. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg in…

Lees meer

Banken worden strenger bij hypotheken en leningen aan ondernemingen

Banken zijn strenger geworden op het gebied van het verstrekken van leningen aan ondernemingen en hypotheken. Daarnaast worden de criteria de aankomende maanden naar verwachting…

Lees meer

Nederlandse toerist wilde Oppenau bezoeken, tot bleek dat daar een zwaarbewapende man ronddoolde

In het Zwarte Woud, rondom het plaatsje Oppenau, is op dit moment een klopjacht gaande. De zwaarbewapende Yves Rauch wist daar namelijk zondagmorgen vier agenten…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer licht gestegen

In ziekenhuizen in Nederland liggen 118 coronapatiënten. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Toen was ook al sprake van een lichte stijging van het…

Lees meer

Klopjacht op zwaarbewapende dakloze man in Zwarte Woud duurt voort

De Duitse politie is voor de tweede dag op rij met man en macht op zoek naar een dakloze man, gekleed in militaire kleding en…

Lees meer

Viskotters helpen mee bij zoektocht naar vermist meisje Ameland

Twintig viskotters helpen sinds vanochtend mee bij de zoektocht naar een 14-jarig Duits meisje rondom Ameland. Dat meldt de politie. De zoekactie begon zaterdagavond nadat…

Lees meer

Horeca-ondernemers sluiten acties niet uit als oproep genegeerd wordt

Als er geen gehoor wordt gegeven aan de oproep tot versoepelingen in de horecabranche, sluiten horeca-ondernemers acties niet uit. Dat zegt voorzitter Rober Willemsen van…

Lees meer

Helaas, we zijn er niet..

Onmisbaar WNL is er al 10 jaar

Klik hier