main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Stand van Nederland - 21 mei 2020 — 11:04

Horeca bereidt zich voor op opening: ‘We staan te popelen’

Horecaondernemers staan te popelen om de deur weer te openen en zelf weer geld te gaan verdienen. Chef-kok Ron Blaauw is er klaar voor om 1 juni om 12.00 uur weer de eerste gasten te ontvangen, zo vertelt hij in Stand van Nederland.

Stand van Nederland volgt, zolang de coronacrisis duurt, een aantal ondernemers die de impact van maatregelen keihard voelt: dreigende faillissementen, een lege kas, personeel op straat. Zo ook in de horeca, waar flinke klappen zijn gevallen nu de deuren al tijden dicht zijn. 22.000 werkgevers hebben steun aangevraagd bij de overheid, samen goed 830 miljoen euro.

Ondernemers als Blaauw mogen straks maximaal 30 gasten ontvangen op anderhalve meter afstand. Dat wordt passen en meten, en vraagt om speciale werkwijze. Alle gasten moeten gereserveerd hebben, zo vertelt Blaauw aan zijn personeel. “Bij het nabellen doet de reserveringsafdeling de gezondheidscheck.”

“We willen heel graag”, zegt Blaauw. “We staan te popelen om weer wat te doen, en aan de slag te gaan.”

Benieuwd hoe Blaauw zich verder voorbereid op ondernemen in de anderhalvemeter-economie? Kijk vanavond naar Stand van Nederland, om 20.30 uur op NPO 2.

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag, aldus het…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier