main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Dragons' Den - 21 april 2020 — 09:07

Acteur James Woods enthousiast over uitvinding Dragons’ Den-deelnemer

De Amerikaanse acteur James Woods heeft op Twitter een video gedeeld van de loopbandfiets uit de eerste aflevering van het WNL-programma Dragons’ Den. De acteur is enthousiast over het nieuwe vervoersmiddel.

“Ik denk dat ik een van deze schatjes ga kopen”, twittert de acteur over de fiets. Woods is vooral bekend van films zoals Once Upon a Time in America, Casino en Nixon. In de video, die inmiddels meer dan 450.000 keer is bekeken, is een vrouw te zien die op de loopbandfiets een Aziatische stad doorfietst.

Dragons’ Den

Uitvinder van de fiets, Bruin Bergmeester, deed samen met zijn twee compagnons mee aan het nieuwe seizoen van Dragons’ Den. “Ik had zittend werk, en op een gegeven moment wilde ik toch iets aan beweging gaan doen”, zegt Bruin in het programma over zijn uitvinding. “Als ik op de elektrische fiets naar het werk zou gaan, dan zit ik weer. Ik zit op het werk, ik zit op de fiets en ik zit ’s avonds voor de buis. Eigenlijk was ik het zitten zat.”

Uiteindelijk bedacht Bruin de loopbandfiets als oplossing. “Het was eerst alleen bedoeld voor eigen gebruik, maar er was veel interesse bij andere mensen. Maar dat dit zo’n vlucht zou nemen had ik niet durven dromen.”

LEES OOK: Uitvinder loopbandfiets wil investering van Dragons binnenslepen

Door: Tom Janssen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier