main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 28 maart 2020 — 18:03

Genezen coronapatiënt: ‘Erger me aan mensen die lollig doen over virus’

Edwin Klaassen (46) liep tijdens zijn vakantie in Noord-Italië samen met zijn vriendin het coronavirus op. Hij ergert zich aan de grapjes die hij voorbij ziet komen op social media. “Dan denk je: ga eerst eens twee weken thuiszitten met corona. Je weet helemaal niet wat het is of wat het inhoudt”, zegt hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

Klaassen vertelt hoe hij op zaterdag wist dat er een coronabesmetting was geconstateerd in het gebied waar hij op vakantie was. “Zondagmiddag reed ik terug naar huis, ’s avond werd het kuchen en hoesten. Toen we terugkwamen hebben we meteen besloten om in quarantaine te gaan. Op maandag en dinsdag werd het gezin ziek en op donderdag werden we positief getest en dan denk je: oké en nu? Er was nog niks bekend.”

‘Druk op de borst, hard hoesten’

Klaassen, die in het dagelijks leven ondernemer en bakker is, heeft bijna nooit griep en vertelt hoe anders het coronavirus voelde. “Bij een griepgevoel neem je een paracetamolletje of een ibuprofen en dan probeer je weer verder te gaan. Ook vanwege je bedrijf. Dit virus was toch anders, omdat je heel veel druk op je borst hebt. Dat gevoel ken je niet, dat was het rare ervan. Je hebt hele erge druk op je borst, tussen de schouderbladen en last van heel hard hoesten. De koorts lag tussen 38 en 39 graden.”

‘Geen leuke twee weken’

Klaassen beschrijft hoe hij twee weken in quarantaine zat, pas op de laatste donderdag en vrijdag zich wat minder ziek voelt en dan grappen voorbij ziet komen op social media. “Dan is bij jezelf de lol er wel af. Dan ga je ook nog krijgen dat mensen thuiswerken en daar heel lollig over doen, daar ga je je ook aan irriteren. De kinderen moet je verbieden om naar buiten te gaan, het zijn geen leuke twee weken.”

LEES OOK: Dodental coronavirus naar 639, ruim 1100 nieuwe besmettingen

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic blijft dalen: ‘Overall bezetting is momenteel laag’

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 223, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 minder dan zaterdag. Er…

Lees meer

Politie ontdekt hennepkwekerij dankzij inbraakpoging

Dankzij een inbraakpoging heeft de politie in Roosendaal zondagmiddag een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. De politie werd gewaarschuwd dat twee mannen probeerden in te breken…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier