main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 28 maart 2020 — 11:03

Albert Verlinde doet oproep aan minister: ‘Alstublieft, vergeet de vrije producenten niet’

Musicalproducent Albert Verlinde vindt dat minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven de vrije producenten niet moet vergeten bij het geven van steun vanuit de overheid. “Heb oog voor de ondernemers en niet alleen voor de gesubsidieerde instellingen”, aldus Verlinde vanmorgen in de extra zaterdaguitzending van Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Er is gisteren een brief van de minister uitgegaan en dan zie je toch dat de steun voornamelijk naar de gesubsidieerde instellingen gaat”, aldus de musicalproducent. Hij hoopt dat de minister ook de vrije  producten in Nederland gaat helpen. “Die al die jaren hun nek hebben uitgestoken en een breed publiek trekken.”

Verlinde is geraakt door de samenhorigheid die er op dit moment heerst in de culturele sector. Als voorbeeld noemt hij een video van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarin 19 muzikanten elk vanuit hun eigen huis samen een stuk van Beethoven spelen. Alleen op YouTube is de video al bijna twee miljoen keer bekeken.

“Prachtig toch? Die eendracht!”, aldus Verlinde. “Dit bedenken en aan het publiek laten zien, dat weet het publiek wel, maar hoe belangrijk kunst, cultuur en amusement is en hoe het ons verbindt. Kijk eens naar al die prachtige muzikanten die dit zitten te maken.”

LEES OOK: ‘Verplaats Koningsdag naar september en maak er ZorgHeldenDag van’

Door: Thijs Kroezen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic blijft dalen: ‘Overall bezetting is momenteel laag’

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 223, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 minder dan zaterdag. Er…

Lees meer

Politie ontdekt hennepkwekerij dankzij inbraakpoging

Dankzij een inbraakpoging heeft de politie in Roosendaal zondagmiddag een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. De politie werd gewaarschuwd dat twee mannen probeerden in te breken…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier