main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 25 maart 2020 — 11:45

Mooi initiatief: horecaondernemers maken maaltijden voor eenzame ouderen

De Amsterdamse ondernemers Sari en Nabil moesten hun restaurant sluiten vanwege de coronamaatregelen, maar gebruiken de tijd die zij nu overhouden om ouderen te helpen.

Hun restaurant maakt maaltijden voor kwetsbare ouderen die alleen thuiszitten en afhankelijk zijn van thuiszorg. “We wilden wel iets doen voor de ouderen. Er zijn veel eenzame ouderen in deze moeilijke tijden. Die willen we graag helpen door ze een maaltijd aan te bieden”, zegt Nabil.

Thuizorgmanager Jan Withaar is blij met het initiatief. “We hebben veel mensen die weinig mantelzorg hebben, en het ook met boodschappen doen moeilijk hebben. Daar is deze maaltijd een uitkomst voor. Het is een fantastisch initiatief.”

‘Dingen die goedbedoeld zijn, leiden soms tot risico van verspreiding’

Ook directeur van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Jos de Blok looft de hulp van Sari en Nabil, maar waarschuwt dat mensen voorzichtig moeten zijn. “Er gebeuren veel van dit soort dingen, door het hele land.  Ik denk wel dat je voorzichtig moet zijn met contact. Dingen die goedbedoeld zijn, leiden soms toch tot risico van verspreiding.”

LEES OOK: Ouderen krijgen speciaal uurtje om boodschappen te doen

 

 

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Inspectie: commerciële teststraten helpen, maar let goed op

Commerciële teststraten dragen bij aan de bestrijding van het coronavirus, vindt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), maar je kunt er als klant “niet automatisch…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier