main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
25 maart 2020 — 15:00

Man probeert agenten te besmetten met coronavirus op Utrecht Centraal

De politie heeft maandag een man aangehouden op station Utrecht Centraal, omdat hij dreigde agenten te besmetten met het coronavirus. Dat deed hij door meerdere malen in de richting van de politie te spugen.

De man werd aangehouden, omdat hij eten zou hebben gestolen uit een winkel. Hij nam volgens de politie een agressieve houding aan toen agenten hem wilden meenemen naar een rustige plek op het station, uit het zicht van het publiek.

Besmetten met coronavirus

Hij spuugde vervolgens vijf keer in de richting van de agenten en dreigde ze te besmetten met het coronavirus. “You don”t tell me what to do! You want corona? Here come and get it!”, zou hij volgens de politie hebben geroepen.

De man, die zou hebben gedronken, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om een 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De betrokken agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en poging tot zware mishandeling.

Zero-tolerance richting ‘corona-dreigers’

De politie hanteert een zero-tolerance beleid tegen ‘corona-dreigers’; mensen die dreigen anderen te besmetten met het coronavirus door te spugen of te hoesten. De verdachte moet deze week al voor de rechter-commissaris verschijnen.

LEES OOK: RIVM: Coronavirus gevonden in Nederlands rioolwater, maar niet in kraanwater

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 3 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur ’s ochtends op NPO 1 met nieuws, prangende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag;

– Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief over belastingvoordelen in de Miljoenennota
– Oud-havenbaron Jan Rijsdijk over ondernemerschap
– Liane den Haan van Anbo en zorgondernemer Erik-Jan Vlieger over de omgekeerde lockdown
– Acteur William Spaaij over het klassieke hoorspel The War Of The Worlds en angst en massahysterie.

Elke zondag om 10.00 uur
Verkoop illegale goederen op dark web: 179 arrestaties, waarvan 8 in Nederland

Bij een internationale actie tegen de verkoop van illegale goederen op het zogeheten dark web zijn 179 arrestaties verricht. Acht aanhoudingen vonden in Nederland plaats….

Lees meer

Coördinatiecentrum voor spreiding patiënten weer van start

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat woensdag weer van start. Het is een eerste stap naar spreiding van patiënten tussen de regio’s, nu het…

Lees meer

‘Helft Nederlanders ziet rekeningen niet aankomen’

Ruim de helft van de Nederlanders moet jaarlijks een keer geld van een spaarrekening halen om onverwachte rekeningen te kunnen betalen. 77 procent van hen…

Lees meer

Afgelopen week meer dan 13.000 besmettingen gemeld, percentage positieve tests neemt flink toe

In de afgelopen zeven dagen zijn in totaal 13.471 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorige week…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier