main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 14 februari 2020 — 11:40

Onstuimig weekend in aantocht: storm Dennis is onderweg én sneeuwfiles verwacht

Dit weekend moeten mensen opnieuw rekening houden met heftige weersomstandigheden. Storm Dennis is onderweg naar ons land en mensen die ons land ontvluchten voor bijvoorbeeld de wintersport kunnen ‘sneeuwfiles’ verwachten.

Afgelopen weekend was Nederland in de ban van storm Ciara die voor veel wind, regen en op sommige plekken voor schade zorgde. Storm Dennis wordt in vergelijking met Ciara minder heftig, maar zal alsnog goed voelbaar zijn.

LEES OOK: Nederland maakt schade op na storm Ciara: omgevallen bomen en weggewaaide daken

Dennis bereikt zondag kust

Volgens Weeronline is de storm nu onderweg naar ons land en trekt ‘Dennis’ in de nacht van zaterdag op zondag over de kust. In de kustprovincies zal het daarom zaterdagavond al hard gaan waaien en kunnen er stormachtige windstoten voorkomen van 80 kilometer per uur.

Ook in het binnenland kan storm Dennis huis gaan houden. In het noordwesten gaat het bijvoorbeeld stormen met zeer zware windstoten van tussen de 100 en 110 kilometer per uur, is de verwachting. De storm zal gepaard gaan met regenbuien. Zondagochtend- en middag zal het weer ook “zeer onstuimig” zijn.

LEES OOK: Eerste schatting verzekeraars schade Ciara: 150 miljoen euro

Het wordt lente!

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Jawel! Want ondanks dat het waait en regent zullen de temperaturen dit weekend wel lekker zijn. Mogelijk treffen we de eerste lentedag van het jaar met temperaturen variërend van 14 tot 17 graden.

Files naar de sneeuw

Veel Nederlanders, vooral uit het noorden, hebben daar echter maling aan. Zij zoeken namelijk bewust de kou op tijdens de wintersport. De scholen in het noorden hebben komende week vakantie en dus zullen kinderen met hun ouders naar verwachting richting de skigebieden trekken.

De ANWB denkt dat hierdoor lange sneeuwfiles kunnen ontstaan in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, waar de scholen ook vakantie hebben. Nederlandse vakantiegangers wordt geadviseerd daar goed rekening mee te houden.

Door: Mark Broersma

Niet te missen in tijden van crisis. Elke dag alle ontwikkelingen bij WNL. Steun ons.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu te luisteren: Cokevissers, een podcast van WNL

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

–> Cokevissers is nu te beluisteren via Spotify, de site en app van NPO Radio 1, of via uw favoriete podcast-app.

Terugkijken: Stand van Nederland over ondernemen in de coronacrisis

Stand van Nederland gaat, zolang de coronacrisis gaande is, ondernemers volgen die de impact van alle economische maatregelen keihard voelen. Dreigende faillisementen, een lege kas, personeel op straat, maar ook veerkrachtige ondernemers die door aanpassingen de crisis proberen te overleven.

Coronahoesters krijgen 12 weken celstraf voor spugen naar agenten

Twee zogenoemde coronahoesters zijn woensdag tijdens snelrechtzittingen in de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twaalf weken celstraf. Daarnaast moesten ze schadevergoedingen van 400 euro betalen…

Lees meer

Minder huizen verkocht door coronacrisis, nog geen daling huizenprijzen

Het aantal huizen dat verkocht wordt is gedaald sinds het uitbreken van de coronacrisis, half maart. Tegelijkertijd zijn er ook minder woningen op de markt…

Lees meer

Deze elf gemeenten hebben nog geen coronabesmetting

In elf Nederlandse gemeenten is het coronavirus nog niet vastgesteld. Zes ervan liggen in Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Dantumadiel en Achtkarspelen. Ook Loppersum en…

Lees meer

134 nieuwe doden door coronavirus, 1173 Nederlandse coronadoden in totaal

Het officiële dodental door het coronavirus is met 134 gestegen. Van 1173 Nederlanders staat nu vast dat ze aan de gevolgen van de besmetting zijn…

Lees meer

Oproep aan beursgenoteerde bedrijven: keer dit jaar geen bonussen uit vanwege coronacrisis

Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd…

Lees meer