main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Stand van Nederland - 12 februari 2020 — 15:46

Politie deelde half miljoen verkeersboetes uit in 2019, meer voor bellen achter het stuur

De politie heeft vorig jaar ruim 530.000 boetes uitgedeeld aan verkeersovertreders. Dit is een stuk meer dan in 2018, toen ongeveer 403.000 bestuurders staande werden gehouden en werden bekeurd. Met name vanwege handheld bellen gingen meer mensen op de bon, zo meldt de politie op basis van het jaaroverzicht verkeersboetes.

Het aantal staandehoudingen is onder andere gestegen door de verhoogde politie-inzet op hardrijders, het negeren van een rood verkeerslicht en op afleiding door bijvoorbeeld telefoongebruik.

Het aantal boetes voor handheld bellen is met 50 procent gestegen, dit geldt voor zowel automobilisten als fietsers. “Onjuist gebruik van de telefoon in het verkeer is een groeiend probleem. We laten hiermee zien dat we dit serieus aanpakken, staandehoudingen zijn nog steeds de beste manier om overtreders aan te spreken en hun gedrag te beïnvloeden”, zo licht Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider Infrastructuur toe.

Totaal aantal boetes gedaald

In 2019 werden in totaal 8,4 miljoen verkeersovertredingen vastgesteld, de meeste voor te hard rijden. Dit is bijna een miljoen minder dan in 2018. Dit kan komen door de toenemende drukte op de wegen, ook weten bestuurders vaker waar de flitspalen staan en waar trajectcontroles worden gehouden.

LEES OOK: Massaal rood kruis genegeerd op A9, Rijkswaterstaat heeft er ‘geen woorden voor’

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Helft winkeliers betaalt huur niet, wanbetalers voornamelijk in grote winkelstraten

Bijna de helft van de winkeliers betaalt de huur niet. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR bij een aantal vastgoedadviseurs. De grootste wanbetalers zitten…

Lees meer

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier