main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 januari 2020 — 11:02

Martijn Fisher speelt opnieuw André Hazes in musical ‘Hij gelooft in mij’

Martijn Fischer gaat opnieuw de hoofdrol spelen in de musical ‘Hij gelooft in mij’, die begin volgend jaar terugkeert naar de Nederlandse theaters. “In Nederland is er eigenlijk maar een persoon die André Hazes kan spelen. Dat is Martijn Fischer”, zegt producent Albert Verlinde van Stage Entertainment in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Verlinde is blij dat Martijn Fischer opnieuw in de huid kruipt van Hazes: “Anno 2020 blijkt dat deze rol nog steeds op zijn lijf is geschreven. Als producent kan je dan alleen maar hopen en duimen dat hij de rol opnieuw wil spelen. Gelukkig is Martijn net zo enthousiast.”

Volgens de producent heeft Fischer de ‘bijzondere combinatie van het uiterlijk, dat hij kan zingen en dat hij een ongelofelijk goede acteur is.” Voor de musical heeft Verlinde ook regelmatig contact met Rachel Hazes, de weduwe van André Hazes. “En zij zei: ‘Hij is het gewoon. En wat ben ik blij dat hij het weer gaat doen.’ En als zij haar goedkeuring geeft, wie ben ik dan?”

‘Heel blij en vereerd’

De musical Hij gelooft in mij was van november 2012 tot en met januari 2015 in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien. De show werd vijf keer verlengd en trok meer dan 700.000 bezoekers. Het doek viel na bijna 800 shows. In de afgelopen jaren heeft Martijn Fischer André Hazes nooit echt losgelaten. Hij won een Gouden Kalf met zijn rol van de zanger in de film Bloed, Zweet & Tranen. Met zijn eigen band heeft hij het afgelopen jaar getoerd met de voorstelling Martijn Fischer zingt Hazes.

“In 2021 zou onze volksheld André Hazes 70 jaar zijn geworden”, zegt Martijn Fischer. “Ter gelegenheid daarvan brengt Stage Entertainment de musical Hij gelooft in mij terug in de Nederlandse theaters. En ik ben heel blij en vereerd dat ik de rol van mijn leven, die van André Hazes, nog een keer ten tonele mag brengen.”

Voorstelling gaat hele land door

Volgens Stage Entertainment blijft het creatieve team achter de musical grotendeels hetzelfde. Het script voor Hij gelooft in mij is destijds geschreven door Kees Prins (Jiskefet) en Frank Ketelaar (Klem, Overspel). In de oorspronkelijke musical speelden Martijn Fischer, Frank Lammers en Fabian Jansen afwisselend de rol van de zanger. Chantal Janzen, Hadewych Minis, Ricky Koole en Elise Schaap waren te zien als Rachel Hazes. De komende periode vinden de audities plaats voor de verschillende rollen in deze musical.

Anders dan voorheen is Hij gelooft in mij ditmaal een reizende voorstelling. De voorstelling is vanaf begin 2021 in de Nederlandse theaters te zien. De musical gaat in Carré in première en gaat dan het hele land door. Hij gelooft in mij eindigt op 30 juni 2021 in Carré, op de dag dat André Hazes 70 jaar zou zijn geworden.

LEES OOK: Hazes 15 jaar dood: ‘Hij wist zelfs snobs aan het dansen te krijgen’

Door: Bert van Doorn

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Goedemorgen Nederland

  • Met oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker praten wij over het boerenprotest.
  • Crisis in het onderwijs. PvdA-Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul schuift hierover aan.
Rust keert terug bij boerenprotest, tractoren verlaten Den Haag

De meeste boeren in Den Haag houden hun protest voor gezien. Zij wilden naar het ministerie van Landbouw lopen, maar werden door de ME teruggedreven…

Lees meer

Hoeveel moet je betalen voor een woning en hoe kan je ervoor sparen?

Als je een woning koopt, kun je voor maximaal de waarde van de woning een hypotheek afsluiten. Maar wat kost een woning? En hoe zorg…

Lees meer

181.000 jongeren laaggeschoold, bijna de helft heeft geen werk

Van de 181.000 laaggeschoolde jongeren van 15 tot 27 jaar, hadden er 70.000 vorig jaar geen werk. Dat zijn er relatief veel vergeleken met de…

Lees meer

Ridouan Taghi toch niet aanwezig bij eerste zitting 

Ridouan Taghi wil toch niet aanwezig zijn bij de eerste openbare zitting tegen hem, op 6 maart. Dat zei zijn advocaat Inez Weski woensdag. Aanvankelijk…

Lees meer

Nederlanders wonen steeds verder van hun werk

Nederlanders zijn de afgelopen tientallen jaren steeds grotere afstanden gaan reizen tussen hun woonplaats en de plek waar ze werken. Dat blijkt uit onderzoek dat…

Lees meer

Weer 88 nieuwe besmettingen coronavirus op Diamond Princess

Op het cruiseschip Diamond Princess in Japan zijn weer 88 gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld, meldt het ANP. Dat betekent dat ruim 540 opvarenden…

Lees meer