main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 3 december 2019 — 10:00

Proces hacker die naaktbeelden BN’ers stal begonnen

De 35-jarige Mitchell van der K. moet zich dinsdag en woensdag voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden, omdat hij de e-mail-, chat- en i-cloudaccounts zou hebben gehackt – of dat zou hebben geprobeerd – van honderden personen.

Daardoor kon hij bij hun persoonlijke gegevens en stal hij (naakt)foto’s en (seks)video’s, waarvan hij een deel publiceerde op internet. Onder de getroffenen is onder andere vlogger Laura Ponticorvo en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo.

Bekentenis

Van der K. heeft eerder bekend dat hij naaktbeelden had gestolen uit de computers van onder andere enkele bekende Nederlanders door hun wachtwoorden te “kraken”. Hij deed dit door gebruik te maken van de Apple-dienst iForget, waarmee gebruikers een vergeten wachtwoord kunnen opvragen. Volg een live-blog van de rechtszaak hier.

Beschuldiging Mitchell van der K.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem onder meer van grootschalige computervredebreuk, gepleegd tussen medio 2014 en eind 2017.

Het balletje ging rollen nadat een vrouw uit Zwanenburg aangifte had gedaan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte op zijn computers, telefoons en op gegevensdragers 30.000 privébeelden van derden had. Zeker dertig van hen deden aangifte. De politie kon niet alle slachtoffers identificeren.

De verdachte was destijds kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere. De VVD zette hem in 2018 meteen uit de partij toen de verdenkingen bekend werden. De uitspraak volgt op 24 december, een dag voor kerst.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast WNL Haagse Lobby

Hoe kan de defensie-industrie opschalen en welke knelpunten zijn er? Voor welke uitdagingen staat het nieuwe kabinet? Dat bespreekt presentator Martijn de Greve met:

  • Siete Hamminga, CEO van Robin Radars;
  • Hans Huigen, directeur Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid;
  • Ed Kronenburg, voormalig topambtenaar en oud-ambassadeur in Frankrijk en China.

Klik hier en luister naar de podcast!

Podcast: De jacht op most wanted-criminelen

Misdaadverslaggever John van den Heuvel vertelt hoe zware jongens er alles aan doen om uit handen te blijven van de politie.

Presentator Maaike Timmerman gaat ook in gesprek met Stef de Jonge, hij is de teamleider van FastNL, het team dat alles op alles zet om criminelen achter de tralies te krijgen. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel spreekt met slachtoffers en nabestaanden die hopen op dat ene telefoontje.

Luister de podcast hier!

Verkoop volledig elektrische auto’s in EU daalt flink

De verkoop van volledig elektrische auto’s in Europa is in juli flink gedaald, meldt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De vraag naar elektrische auto’s is wereldwijd…

Lees meer

Vermiste Nederlandse vrouw overleden gevonden op Samos

De Nederlandse vrouw die sinds donderdagochtend vermist was op het Griekse eiland Samos is woensdag overleden gevonden. Dat melden ingewijden. Verschillende zoekteams zochten sinds zaterdagochtend…

Lees meer

KLM-topvrouw doet oproep aan minister Madlener: laat dossier krimp Schiphol achter je

Als het aan de president-directeur van KLM Marjan Rintel ligt, laat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Barry Madlener het dossier krimp Schiphol achter…

Lees meer

Asielminister Faber: ‘Onwenselijk’ dat aanvragen rond Mikael (11) blijven stapelen

Asielminister Marjolein Faber vindt het “onwenselijk” dat Mikael (11) en zijn Armeense moeder een nieuwe verblijfsaanvraag hebben gedaan om in Nederland te kunnen blijven. De…

Lees meer