main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
2 december 2019 — 14:09

Jongen (9) betrokken bij rondlopen met molotovcocktail tijdens ongeregeldheden in Duindorp

Tijdens het onrustige weekend in de Haagse wijk Duindorp was er een jongen van 9 jaar betrokken bij het rondlopen met een molotovcocktail. Dat meldt de gemeente Den Haag op hun website.

Op meerdere plekken in de woonwijk werden afgelopen weekend containers in brand gezet. Ook een bushalte en afvalbakken moesten eraan geloven. De reden voor deze ongeregeldheden is vermoedelijk het besluit om dit jaar geen groot vreugdevuur toe te staan.

Volgens de politie waren er ongeveer vijftig mensen betrokken bij de overlast, die in de middag begon en pas tegen middernacht weer voorbij was. De ME werd ingezet om de situatie te kalmeren.

LEES OOK: Onrust en brandstichting in Duindorp na besluit over vreugdevuren: ‘Dit was te verwachten’

Er werden dertien mensen opgepakt, waaronder enkele minderjarigen. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernielingen en zijn inmiddels weer vrij. Wel krijgen zij een boete. De jongen van 9 is voor zover bekend niet aangehouden. Het is onduidelijk of hij zelf de molotovcocktail vasthield of dat iemand in zijn buurt dat deed.

‘Ongeregeldheden Duindorp onaanvaardbaar’

Waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes heeft geen goed woord over voor de gebeurtenissen in de wijk, stelt hij in een verklaring. “Het is onaanvaardbaar dat de bewoners van Duindorp worden blootgesteld aan dit soort ongeregeldheden.”

Remkes gaat overleggen met de handhavings- en hulporganisatie in de stad om maatregelen te treffen om “op te treden om aan deze wetteloosheid het hoofd te bieden”, zo schrijft de burgemeester.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer