main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 29 november 2019 — 11:44

Aboutaleb wil tassen van ‘plunderpubers’ laten controleren door scholen

Op Rotterdamse scholen waar de zogenoemde ‘plunderpubers’ leerling zijn, wordt binnenkort een tassencontrole ingesteld. Het gaat om jongeren die in groepsverband een winkel binnenstormen, personeel met messen bedreigen en de winkel in hoog tempo leegroven.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat de namen van opgepakte jongeren, die in leeftijd variëren tussen de 11 en 18 jaar, worden doorgegeven aan de scholen waar ze leerling zijn. De scholen kunnen vervolgens de tassen van de specifieke leerlingen controleren op bijvoorbeeld messen. “De scholen zijn of worden actief geïnformeerd over de namen van deze kinderen, zodat ze zich, wanneer ze binnenkomen, melden bij de conciërge om de tassen actief te controleren” aldus Aboutaleb tegen RTV Rijnmond.

Verantwoordelijkheid ligt bij ouders

“Het wordt weer bij de scholen neergelegd, dat vind ik heel erg”, aldus Annabel Nanninga, Forum voor Democratie-raadslid in Amsterdam, in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Kinderen van die leeftijd hebben namelijk ouders. En die ouders horen te weten wat er in de schooltasje verdwijnt. Ook moeten ze zien dat hun kind ineens op dure gympen loopt of bepaalde apparatuur heeft. Het is makkelijk om dit bij te scholen neer te leggen, maar ik vind het ook gewoon gevaarlijk. Docenten die in tassen van kinderen moeten kijken en politieagent moeten spelen, dat lijkt me geen goed idee.”

LEES OOK: Winkeliers in grote steden extra alert op plunderaars: ‘Jongeren steken elkaar aan’

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Op1

  • Boeren hebben alternatieve stikstofcijfers naar buiten gebracht die een ander beeld geven dan het RIVM. Hebben zij gelijk en wat betekent dit voor het stikstofbeleid? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-Kamerlid Jaco Geurts legden uit
  • Integratiedeskundige Keklik Yücel en columnist Özcan Akyol over het verhoor van imam Suhayb Salam van de al-Fitrahmoskee in het onderzoek naar buitenlandse inmenging bij moskeeën in Nederland
  • En Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn Kamerleden Thierry AartsenLilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, praten zij over het maatschappelijk belang van het feest
Huiseigenaar is 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke lasten

Huiseigenaren zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten dan in 2019. De stijging ligt fors hoger dan die van vorig jaar…

Lees meer

‘Supermarkten en tankstations moeten sigaretten uit schappen halen’

Ondernemers met een supermarkt of tankstation moeten sigaretten komend jaar al uit de schappen halen. Dat wil althans een meerderheid van de Tweede Kamer. Die…

Lees meer

De lonen zijn gestegen, maar heeft u ook meer geld uitgegeven?

Hoe meer geld je als consument in je portemonnee tegenkomt, hoe groter doorgaans de neiging is om dat geld uit te geven. Afgelopen jaar stegen…

Lees meer

Omzet bouw stijgt, maar minder dan eerder: ‘Wachten op stikstofoplossingen’

In de bouw zagen ze de omzet in het laatste kwartaal van 2019 stijgen, maar dat is wel de laagste kwartaalgroei in vier jaar tijd….

Lees meer

Rust keert terug bij boerenprotest, tractoren verlaten Den Haag

De meeste boeren in Den Haag houden hun protest voor gezien. Zij wilden naar het ministerie van Landbouw lopen, maar werden door de ME teruggedreven…

Lees meer