Slecht nieuws voor fans van Coldplay buiten Groot-Brittannië. De band is voorlopig niet van plan om te touren vanwege de impact op het milieu. Dit vertelde frontman Chris Martin aan de BBC.

In plaats van een normale tournee bedenkt de band, die vrijdag een nieuw album uitbrengt, een klimaatneutrale tournee. “We nemen de tijd om te zien hoe onze tour actief kan bijdragen”, zei Chris. “We moeten met z’n allen kijken naar wat de beste manier is waarop we ons werk kunnen doen.”

De zanger vindt dat alle muzikanten proactief moeten nadenken over de impact op het klimaat. “Onze volgende tournee wordt de best mogelijke versie van een tour op het gebied van milieu. We zouden teleurgesteld zijn als dit niet klimaatneutraal is.”

Nieuw album

Coldplay is momenteel wel in Jordanië om zijn nieuwe dubbelalbum voor het eerst live te spelen. De laatste keer dat de Britten tourden, was in 2016 en 2017 met de A Head Full of Dreams-tournee. Die bestond uit 122 shows in vier continenten.

LEES OOK: Toch geen tienduizenden banen extra door klimaatakkoord