main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 17 oktober 2019 — 11:23

Politie: 23 aanhoudingen na vechtpartijen tussen Koerden en Turken in Rotterdam

De politie heeft in totaal 23 mensen aangehouden na de vechtpartijen van gisteravond rond een demonstratie van Koerden in Rotterdam. Drie agenten raakten gewond toen zij ingrijpen. Een van hen liep een gekneusde pols op.

Aanhangers van de Koerdische Volkstichting Rotterdam protesteerden gisteravond op het Kruisplein tegen de aanval van Turkije op Koerden in Noordoost-Syrië. Het liep uit de hand toen aanhangers van de Turkse president Erdogan zich met de actie begonnen te bemoeien. Er werd, onder meer door de ME, geprobeerd om beide groepen uit elkaar te houden, maar het lukte de politie niet om confrontaties te voorkomen.

LEES OOK: Turken en Koerden met elkaar op de vuist in Rotterdam: ‘Onacceptabele veldslag’

In beslag genomen

De politie laat weten dat de arrestaties zijn verricht bij zowel voor- als tegendemonstranten. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling, vernieling en belediging. De politie nam bij de actie onder meer een boksbeugel, ploertendoder en een schroevendraaier in beslag.

De verdachten zitten op dit moment nog vast. Wat er precies is gebeurd, wordt nog uitgezocht. Het Openbaar Ministerie zal een strafrechtelijk onderzoek instellen naar de verdachten. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

‘Stammenstrijd in Rotterdam’

Leefbaar Rotterdam liet vanochtend in Goedemorgen Nederland al weten de vechtpartijen onacceptabel te vinden. “Het is opnieuw een stammenstrijd die op Rotterdams grondgebied wordt uitgevochten”, zei raadslid Tanya Hoogwerf. “Dit willen we niet meer zien in de stad. Tijd voor actie nu.”

Door: Mark Broersma

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier