main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Malieveld Den Haag na boerenprotest.
17 oktober 2019 — 15:32

‘Aanzienlijke’ schade Malieveld door tractors na boerenprotest

Boeren hebben woensdag met hun tractoren “aanzienlijke schade” veroorzaakt aan het Malieveld in Den Haag, constateert eigenaar Staatsbosbeheer op de dag na het grote boerenprotest. De overheidsdienst die het veld beheert gaat met een aannemer bekijken wat er moet gebeuren om die schade te herstellen, weet het ANP. Wanneer er meer duidelijkheid is over de kosten, gaat Staatsbosbeheer met “de verantwoordelijke partijen” in gesprek over de rekening.

Of dat de boeren zijn of bijvoorbeeld de gemeente Den Haag, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Met Staatsbosbeheer was vooraf niets afgesproken over gebruik van het Malieveld door de boeren. De gemeente stelde woensdag dat “was voorzien” dat tractoren op het Malieveld hun tractor zouden parkeren.

LEES OOK: Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Cirque du Soleil afgelast

Op het veld staat sinds enkele dagen ook de tent van het beroemde Cirque du Soleil. Dat zag zich genoodzaakt de voorstelling van woensdagavond af te blazen. Zo’n drieduizend bezoekers kregen hun geld terug. “De eerste prioriteit is om de toegangsweg naar Cirque du Soleil schoon te maken, zodat de voorstelling vanavond wél door kan gaan”, laat Staatsbosbeheer weten. Het is nog onbekend hoe organisator Mojo met de financiële schade zal omgaan.

Het grasveld is op diverse plekken “compleet kapotgereden” en aan de randen van het terrein, tussen de bomen, hebben tractoren diepe bandensporen getrokken. Ook is de bodem aangedrukt door de zware voertuigen. Na het vertrek van de boeren lag op het veld donderdag ook veel afval, zoals gebroken glas, aldus de beheerder.

Het grote Haagse grasveld is vorig jaar nog flink opgeknapt, onder meer met een verstevigde grasmat en een gedeeltelijk nieuw drainagesysteem met een ondergrond. “Het terrein wordt intensief gebruikt. Verwacht mag worden dat gebruikers er netjes en respectvol mee omgaan”, aldus Staatsbosbeheer.

Door: Redactie

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier