main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Stand van Nederland - 9 oktober 2019 — 16:44

Prijzen nieuwe woningen stijgen naar recordhoogte

De prijzen van nieuwe huizen blijven veel harder stijgen dan die van bestaande woningen. De prijzen van nieuwe huizen waren in het tweede kwartaal van 2019 zestien procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode met 7,2 procent, blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

De prijs van een gemiddelde nieuwbouwwoning is gestegen naar 399.630 euro. Dit is in een jaar tijd bijna een halve ton meer geworden.

Omroep WNL/CBS

Van nieuwbouwwoningen blijven de prijzen veel sneller stijgen dan die van bestaande woningen. Al zeven kwartalen op rij gaat de stijging bij nieuwbouw harder dan bij bestaande koopwoningen. In Nederland stijgen de prijzen van nieuwbouwwoningen harder dan in de rest van de Europese Unie.

De afgelopen 4,5 jaar waren de verkoopprijzen van koopwoningen elk kwartaal hoger dan een jaar eerder in Nederland. Gemiddeld werden in het tweede kwartaal van 2019 de huizen in Europa 4,2 procent duurder. In Nederland was de stijging van de gemiddelde koopprijs van alle koopwoningen met 8,3 procent ongeveer twee keer zo hoog.

WNL Stand van Nederland maakte eerder een uitzending over de gekte op de huizenmarkt en de huizenprijzen. Bekijk hier de uitzending.  

Door: Jasper van Loo

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer