main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 9 oktober 2019 — 07:58

AIVD houdt omstreden islamdocent al langer in de gaten

De omstreden islamdocent Mohammed Riani uit Ede wordt al langer in de gaten gehouden door de inlichtingendienst AIVD. Dat meldt NRC. De dienst onderzocht de lessen die hij gaf, en zijn banden met een fonds dat salafistische boeken verspreid.

Riani, ook wel bekend als Aboe Aicha, kwam onlangs in opspraak omdat hij radicale lessen aan jongeren zou geven. Uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur bleek vorige maand dat Riani in zijn lessen aan minderjarigen onder andere lijfstraffen verheerlijkt.

Jaco Geurts, Tweede Kamerlid voor het CDA, reageert in Goedemorgen Nederland geschokt op het nieuws. “Dit is zo ondermijnend voor onze samenleving, dat kan echt niet”, zegt Geurts. “We zien dit ook bij Turkse scholen. Dit moet gewoon opgelost worden. Als ze dit aan onze kinderen leren, dan kunnen we niet samenleven.”

LEES OOK: Roep om meer toezicht op naschoolse islamitische lessen na waarschuwing AIVD

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Schrijfster en actrice Isa Hoes kun je kennen van haar rollen in All Stars of Vrouwenvleugel maar ook van haar boek ‘Toen ik je zag’ over de dood van haar man Antonie Kamerling. Vorige week verscheen haar bundel troostgedichten ‘Zo heel jij mij’.  Waar is ze nog meer druk mee? Je hoort haar om 00.00 uur in ’t Wordt Nu Laat met Maaike Timmerman op NPO Radio 2.

 

Vannacht om 0.00 uur

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer