main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 7 oktober 2019 — 08:53

Pechtold genoemd als volgende burgemeester Den Haag: ‘Heeft al een penthouse daar’

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold wordt genoemd als mogelijke opvolger voor de opgestapte Haagse burgemeester Pauline Krikke. Krikke maakte gisteren haar vertrek bekend na een kritisch rapport over de nieuwjaarsvuren. “Ik denk dat Pechtold zeker kansrijk is”, zegt Eric Vrijsen, verslaggever van Elsevier Weekblad in Goedemorgen Nederland.

“D66 is de op twee na grootste partij in Den Haag. De gemeenteraad is met vijftien partijen heel erg versplinterd. Ik denk dat een aantal partijen aan de linkerkant Pechtold steunen. CDA steunt hem ook wel. Hij zou dus verbindend zijn en is een ervaren burgemeester”, aldus Vrijsen. Pechtold was eerder burgemeester van Wageningen.

Vrijsen ziet nog een punt dat voor Pechtold pleit: “Hij heeft al een huis in de gemeente Den Haag, zijn penthouse in Scheveningen.”

‘Amateuristische video’

Tot verbazing van velen maakte Krikke gisteren haar vertrek bekend via een opmerkelijke video op Instagram. “Ze was aangedaan”, zegt politiek commentator Wouter de Winther. “Als je haar kent kan je hier aan zien dat ze er heel erg mee zit. Het was wel een buitengewoon amateuristische manier van communiceren. De eerste zin was rechtstreeks van Wikipedia gekopieerd.”

Krikke laat een grote puinhoop achter in de hofstad. “Dat begon vorige week met die verrassende huiszoekingen bij Groep De Mos. Die twee wethouders kwamen op non-actief te staan. Vervolgens valt het college, en nu is ook nog de burgemeester weg.”

Pechtold zal dus een een flinke klus krijgen, mocht hij de volgende burgervader worden. “Ga er maar aan staan om leiding te geven aan die stad”, zegt De Winther.

LEES OOK: Haagse burgemeester Pauline Krikke stapt op na rapport nieuwjaarsvuren

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer