main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
't Wordt Nu Laat - 1 oktober 2019 — 11:47

Klaas Wilting: ‘Blij met excuses Sonja Barend voor interview Stanley Hillis’

Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting is blij dat Sonja Barend in De Wereld Draait Door haar excuses heeft aangeboden voor het interview met Stanley Hillis uit de jaren tachtig. Dat zei Wilting vannacht in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

“Ze maakte mooie programma’s maar heeft het toen totaal verkeerd gedaan”, zegt Wilting. Hillis werd in 1985 geïnterviewd door Barend terwijl hij op de vlucht was voor de politie. De toenmalig politiewoordvoerder werd in de uitzending compleet verrast door het interview. “Ze pakte een monitor en vervolgens zag ik een interview met Hillis. Toen ben ik ontploft”, zegt Wilting. “Dat kan niet.”

Barend zei gisteren dat ze Wilting inderdaad overviel met het interview. “We hadden hem er ingeluisd, het was absoluut niet netjes van ons”, aldus Barend in De Wereld Draait Door. “We deden het uit verlangen iets spectaculairs te doen.”

Gewapende overvallen

Hillis werd ten tijde van het interview verdacht van gewapende overvallen. “Hij heeft heel veel overvallen gepleegd”, zegt Wilting. “Bij die overvallen werd altijd van vuurwapens gebruik gemaakt. Of hij nou heeft geschoten of niet, de slachtoffers hebben behoorlijke angstige momenten meegemaakt. Betrokkenen hebben daarna soms zelfs hun winkel moeten sluiten.”

Vanaf 13 oktober verschijnt een nieuwe misdaadserie over Hillis op NPO 3. Wilting weet nog niet of hij die serie gaat kijken. “Misschien, ik ben niet zo gek op series waar dit soort figuren als Robin Hood worden neergezet. Het zijn criminelen waar je ver vandaan moet blijven.”

Door: Tom Janssen

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug