main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zaterdag - 21 september 2019 — 16:41

Supersnelle politieauto’s staan stil door gebrek aan agenten: ‘Niet uit te leggen’

Zo’n veertig snelle audi’s die de politie heeft aangekocht om jacht te maken op criminelen staan al ruim een half jaar stil en zullen nog zeker een jaar in de garage blijven staan. Het probleem is dat er te weinig agenten zijn die erin kunnen rijden. VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz maakt zich daar boos over, zegt ze in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

“Ik ga de minister (Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, red.) vragen hoe dit kan. Dit gaat wel over ons belastinggeld. We willen dat de politie boeven gaat vangen en dan kan je niet uitleggen dat er zoveel snelle auto’s worden aangeschaft en dat een groot deel daarvan stilstaat.”

Yesilgoz wil dat er snel meer agenten bijkomen. “Er moet  heel snel tempo gemaakt worden met het opleiden van agenten zodat ze in die auto’s kunnen rijden.”

Gebrek aan middelen

De politieacademie kan de opleidingsvraag echter niet aan, schrijft de Telegraaf. Voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp zegt tegen de krant: “Je ziet dit probleem op alle terreinen in de sector. De politie heeft te maken met een gebrek aan mensen en middelen. Daar komt geen verandering in, zolang de politiek weigert middelen vrij te maken om hier iets aan te veranderen. Gebeurt dat niet, dan worden de problemen alleen maar groter.”

LEES OOK: ‘Politie verspilt energie met aanpak kleine criminaliteit’

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer