main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zaterdag - 21 september 2019 — 18:15

PVV’er Harm Beertema: ‘Leraren worden structureel onderbetaald’

Premier Rutte noemde het lerarentekort bij de Algemene Beschouwingen een topprioriteit, maar PVV-Kamerlid en oud-leraar Harm Beertema is daar niet van onder de indruk. “Hij is heel goed in precies de goede woorden te gebruiken, maar als het erop aankomt gebeurt er helemaal niks”, zegt hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

Systeemcrisis

Er komt volgens Beertema nauwelijks geld vrij voor het probleem in het onderwijs. “Als niemand meer voor de klas wil staan en als je maatregelen moet nemen zoals kortere lesweken of een jaar later beginnen met onderwijs, dan is er echt sprake van een systeemcrisis. Dat kan je in een hoogbeschaafd land als Nederland niet maken.”

Hogere lonen

Beertema wil dat er veel meer geld gaat naar de salarissen van leraren. “Die leraren worden al jaren structureel onderbetaald. Vooral in het basisonderwijs.”

285 miljoen euro

Onderwijsminister Slob zei eerder dat er geld op de plank ligt, maar Beertema denkt niet dat dat veel gaat oplossen. “Die 285 miljoen euro waar het over gaat was al lang toegezegd. Dat helpt niet, want dat herstelt hooguit een heel klein beetje de achterstand die we hebben opgelopen.”

Slob wil bovendien dat geld pas uitkeren als alle cao-partners aan tafel gaan. “Dat noem ik te kinderachtig voor woorden”, zegt Beertema.

LEES OOK: Lerarentekort: honderden klassen zitten zonder leerkracht

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer