main-logo NPO Start
Word lid
WNL Opiniemakers (radio) - 21 september 2019 — 19:54

Plan Baudet voor docu-reeks over gouden eeuwen niet goed ontvangen: ‘Kijk naar het heden’

Thierry Baudet kondigde deze week in Goedemorgen Nederland aan met een documentairereeks te komen over de gouden eeuwen van Nederland. Met heel veel enthousiasme wordt dat plan niet ontvangen. “Hij kijkt te veel in het verleden”, zegt media-ondernemer Jan Kees Emmer in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Met de reeks korte filmpjes wil Baudet Nederland zelfvertrouwen teruggeven en de focus leggen op helden uit onze geschiedenis. “Waarom wil hij dat?”, vraagt opiniemaker Samira Bouchibti zich af. “Hij mag het doen, maar laten we niet alleen kijken naar het verleden. Zet een stip op de horizon. Waar willen we naartoe?”

LEES OOK: FvD komt met een docu-reeks over de gouden eeuwen van Nederland

Media-ondernemer Emmer begrijpt het plan van de voorman van Forum voor Democratie niet. “We hoeven het verleden niet helemaal op te rakelen, kijk naar het heden. Dit is een land om trots op te zijn. Natuurlijk gaan er dingen mis en mopperen we, maar over het algemeen gaat het hier goed.”

Helden van nu

Bouchibti stelt voor dat Baudet meer naar vandaag de dag kijkt en zich richt op de helden van tegenwoordig. “Dat zijn de mensen die hun eigen leven ten dienste stellen van de rest, zoals een politieagent.” Ook mensen in de zorg noemt Bouchibti bij de helden van nu. “Zij zijn het cement van onze samenleving.”

LEES OOK: Baudet: ‘Obsessie met schaduwkanten Gouden Eeuw is teken van culturele ziekte’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer