main-logo NPO Start
Word lid
21 september 2019 — 14:47

Amsterdam gaat in gesprek met organisaties die Zwarte Piet blijven inzetten

Organisaties die subsidie ontvangen van de gemeente Amsterdam kunnen binnenkort een gesprek verwachten als blijkt dat zij rond Sinterklaas Zwarte Piet blijven inzetten. Dat schrijft AT5.

Sylvana Simons, fractievoorzitter van de partij BIJ1, deed dit verzoek aan het college van B&W. Volgens Simons is het niet wenselijk dat organisaties subsidie ontvangen en tegelijkertijd ‘een karikatuur in stand houden met aangetoonde discriminatoire aspecten’, zo wordt zij geciteerd.

Het stadsbestuur gaat hiermee aan de slag, zo meldt de regionale zender. “Mochten er organisaties zijn die nog van Zwarte Piet gebruik maken, dan zullen wij met hen in gesprek gaan.”

Verbod

Verder dan dat gaat het college niet. Simons wil namelijk dat organisaties die Zwarte Piet blijven gebruiken geen subsidies meer krijgen van de gemeente, maar het bestuur vindt dat te ver gaan.

Ook wil Simons dat er een verbod komt op het inzetten van Zwarte Piet in openbare ruimtes. Het stadsbestuur ziet ook hier niets in, omdat dit een te grote inbreuk kan betekenen op het privéleven van mensen die Zwarte Piet nog wel willen houden.

LEES OOK: Geen Zwarte Pieten tijdens landelijke intocht Sinterklaas

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer