main-logo NPO Start
Word lid
21 september 2019 — 14:58

28 bestuurders in trouwstoet bekeurd vanwege wangedrag

De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto’s in een trouwstoet bekeurd, meldt persbureau ANP. Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Amsterdam-Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep.

Er werd ook vuurwerk afgestoken, maar omdat niet duidelijk was wie dat had gedaan werd daar niemand voor bekeurd, zegt een politiewoordvoerster na berichtgeving van AT5.

Ook in Rotterdam ging het gisteravond mis met een trouwstoet. Op de Kralingse Plaslaan werden vijftien bekeuringen uitgedeeld, meldt ANP. De politie gaf onder andere bekeuringen voor het gooien van afval uit het raam van de auto, voor toeteren en te hard rijden.

De politie moet geregeld optreden bij trouwstoeten door het hele land. Bruiloftsgasten rijden asociaal, ze toeteren onnodig, houden het verkeer op of rijden gevaarlijk. Dieptepunt was begin deze maand toen een politieagent bewusteloos werd geslagen.

Meldplicht trouwstoet

De gemeente Rotterdam heeft inmiddels een meldplicht ingevoerd voor trouwstoeten.

LEES OOK: Rotterdam voert meldplicht in voor trouwstoeten na overlast

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer