main-logo NPO Start
Word lid
Het resultaat van een wapeninleveractie in Rotterdam.
19 september 2019 — 16:30

Rotterdam wil honderden euro’s uitloven voor tips over wapens in de stad

Mensen in Rotterdam die tips hebben over wapenbezit in de stad kunnen daar een flink zakcentje aan overhouden. De beloning die tipgevers kunnen krijgen zal de komende tijd meer onder de aandacht worden gebracht, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Het informeren van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie over het bezit van een wapen kan de tipgever maximaal 750 euro opleveren. Dit bedrag is afhankelijk van het soort wapen dat eventueel wordt aangetroffen als de tip blijkt te knoppen.

Dit beloningssysteem bestaat al langer, maar volgens het OM is dit nog niet genoeg bekend. Daarom start er vanaf 1 oktober een gezamenlijke campagne van het OM, de politie en de gemeente Rotterdam om Rotterdammers alert te maken dat zij wapenbezit van andere mensen tegen betaling vertrouwelijk kunnen melden.

LEES OOK: Verdachte moord Rotterdam poseerde eerder met vuurwapens

Grote impact in Rotterdam

Op deze manier hopen de instanties het wapengeweld in Rotterdam terug te dringen. Dit jaar zijn er in de regio Rotterdam al 72 schietincidenten geweest. Volgens het OM heeft dit grote impact op bewoners van de stad, omdat zij bijvoorbeeld slachtoffer of getuige zijn van zo’n incident.

Door extra te hameren op het kunnen krijgen van een beloning hopen de opsporingsdiensten meer tips te ontvangen van mensen. Het OM meldt namelijk dat dit vorig jaar vrij effectief was.

Toen werden er met dank aan tips 4 automatische vuurwapens, 34 (hand)vuurwapens, 23 (nep)vuurwapens en 5 tasers in beslag genomen. Daarnaast werd 39 keer waardevolle informatie doorgespeeld aan grote onderzoeksteams, zo somt het OM op.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer