main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 12:13

Mooi! Ouderen in verzorgingshuis heel blij met hergebruikte bloemen Prinsjesdag

Tijdens Prinsjesdag afgelopen dinsdag was de Ridderzaal feestelijk volgehangen met bloemen. En wie dacht dat die bloemen na één dag alweer op de vuilnisbelt zouden belanden, heeft het mis.

“Het is zonde om het allemaal in de prullenbak te gooien”, zegt bloemenarrangeur Ton Verzijl in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Verzijl haalde de bloemen na Prinsjesdag uit de Ridderzaal om ze naar een nieuwe bestemming te brengen.

Die nieuwe bestemming zijn verpleeg- en verzorgingshuizen. “Als die mensen er nog een tijdje plezier van kunnen hebben, dan doet me dat enorm veel deugd”, zegt Verzijl over het hergebruik.

Prachtig

De bewoners van de tehuizen zijn in hun nopjes met de nieuwste aanwinsten. Naast de baard van de koning gaat het gesprek nu ook over de bloemen van de koning.

“Prachtig, wie vindt dat nou niet mooi?”, zegt één van de vrouwelijke bewoners van een tehuis waar de bloemen heen zijn gegaan. “Eerst naast de koning en nu naast ons. Dat doet me goed.”

LEES OOK: Zien! Koning met baard in glazen koets op Prinsjesdag

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer