main-logo NPO Start
Word lid
De Essalam Moskee
19 september 2019 — 14:15

Essalam Moskee Rotterdam zet imam aan de kant na omstreden uitspraken

Said Abarkan is niet langer werkzaam als imam bij de Essalam Moskee in Rotterdam, dat laat het bestuur weten aan het AD. De breuk volgt naar aanleiding van zijn rol in een reportage van Nieuwsuur en NRC over salafisme.

Abarkan zou hebben gezegd dat moslims in Nederland zouden moeten verhuizen naar een islamitisch land. “Ook al heb je een Nederlands paspoort: Nederland is niet ons land”, werd hij geciteerd uit een koranles van een aantal jaar geleden.

Essalam Moskee geschrokken

Het bestuur van de moskee liet eerder weten geschrokken te zijn van de uitspraken van de imam. Deze deed hij overigens toen hij nog niet bij de Rotterdamse moskee werkzaam was.

Het duurde een tijdje voordat het bestuur de knoop had doorgehakt over de toekomst van de imam. Volgens Sadni waren er verschillende opvattingen in het bestuur van de moskee. “De overheersende was wel: laten we ermee kappen”, zegt Abdel Sadni namens het moskeebestuur tegen de krant. “We wilden geen overhaaste beslissing nemen onder druk van de media.”

Volgens Abarkan zelf zijn zijn uitspraken uit de context gehaald. Dat haalt de kou echter niet uit de lucht. “We kunnen toch niet verder met elkaar. We willen ons als moskee focussen op de toekomst”, aldus Sadni.

LEES OOK: Rotterdamse moskee opnieuw in opspraak door komst radicale prekers

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer