main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 september 2019 — 11:27

‘Ambtenaren Belastingdienst schrapten passages uit rapport over toeslagenfraude’

Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire, dat blijkt uit documenten die RTL Nieuws en Trouw hebben ingezien. De ambtenaren schrapten passages uit het conceptrapport uit angst dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zou komen, zo meldt RTL Nieuws.

Oud-minister van Financiën Eric Wiebes reageert op dit nieuws: “Ik weet niet goed wat hier is misgegaan, maar onderzoekers moeten in ieder geval vrij toegang hebben om alles boven tafel te krijgen”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Kinderbijslag

Het onderzoek gaat over een zaak uit 2014 waarbij de kinderbijslag voor honderden mensen onterecht is stopgezet. Veel ouders kwamen daardoor in de financiële problemen. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel stelde een onderzoek in nadat eerder bleek dat de Belastingdienst belangrijke stukken achterhield in rechtszaken van gedupeerde ouders. Ook de Tweede Kamer was onvoldoende geïnformeerd over de misstanden.

Nu blijkt dat ambtenaren een deel van het onderzoek dat ging over ‘autorisaties’ hebben verwijderd. Bij autorisaties gaat het om welke medewerkers van de Belastingdienst bij welke documenten konden.

LEES OOK:Blunder van 84 miljoen van Belastingdienst ‘een slordigheid’ volgens staatssecretaris

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer