main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zondag - 15 september 2019 — 11:04

Baudet: ‘Predikers vastzetten en het land uitgooien’

Partijleider van Forum voor Democratie, Thierry Baudet, wil dat salafistische instellingen worden gesloten en predikers het land uit worden gegooid. “Dit soort instellingen moeten we sluiten, morgen. Gisteren eigenlijk al. We moeten de fondsen confisqueren, de gebouwen dichtgooien en de predikers vastzetten en het land uitgooien.” Dat zei Baudet in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1.

Nieuwsuur en NRC kwamen afgelopen week met een onderzoek over salafistische scholen. Op deze scholen leren kinderen zich af te keren tegen Nederland. Baudet: “De grote grap van dit alles is, dit is al jaren aan de gang. Wie er destijds wat over zei was een racist, of bezig met haatzaaien. En dan zie ik die brave gezichtjes van Dijkhoff en Segers. Doe er dan wat aan!”

LEES OOK: ‘Nederland is een prachtig land voor salafisten, ze worden verwelkomd door naïevelingen’

Geen extra maatregelen

Volgens de partijleider van Forum voor Democratie hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden. Volgens hem hebben we het instrumentarium al, namelijk het strafrecht. “De politiek wil een soort morele troefkaart krijgen en allemaal grootse en meeslepende wetswijzingen voorstellen zoals een grondwetswijziging. Dat is voor de bühne, ze zijn er gewoon als de dood voor om te handhaven”, aldus Baudet.

Uit een peiling van Maurice de Hond van vandaag blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders vindt dat er geen islamitische scholen mogen worden opgericht.

WNL op Zondag met Rick Nieman terugkijken kan hier.

Door: Leroy van den Berg

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer