main-logo NPO Start
Word lid
Stand van Nederland - 13 september 2019 — 14:08

Record! WOZ-waarde woningen was nog nooit zo hoog als nu

De WOZ-waarde van woningen in Nederland heeft een record verbroken. De gemiddelde WOZ-waarde was op 1 januari dit jaar 248 duizend euro per woning en dat was nog nooit zo hoog. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS constateert een stijging van de WOZ-waarde van 7,8 procent vergeleken met 1 januari 2018. Het is voor het vierde jaar op rij dat de gemiddelde waarde van een woning is gestegen. De 7,8 procent stijging is tevens de grootste in jaren.

Rotterdam

De grootste stijging van de WOZ-waarde valt te noteren in Rotterdam. In de havenstad steeg de gemiddelde waarde van woningen met 16 procent. In 2018 was de WOZ-waarde 166 duizend en dit steeg in 2019 tot 192 duizend.

Na Rotterdam volgt Amsterdam. In de hoofdstad is de gemiddelde WOZ-waarde nu 378 duizend euro. Dit is een stijging van ruim 11 procent ten opzichte van 2018.

Koploper

In Bloemendaal werd de hoogste WOZ-waarde van heel Nederland gemeten, dit ligt hier op 695 duizend euro. Hekkensluiter in dit overzicht is Delfzijl met 127 duizend euro.

LEES OOK: Huizenprijzen stijgen nog steeds, maar minder hard dan vorige maanden

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer