main-logo NPO Start
Word lid
De Pompekliniek in Nijmegen.
Goedemorgen Nederland - 13 september 2019 — 12:14

Politie start klopjacht op veroordeelde pedo-tbs’er die ontsnapte tijdens verlof

De politie is een grote zoektocht gestart naar een veroordeelde pedofiel die gisteren tijdens zijn begeleid verlof is ontsnapt uit een kliniek in Nijmegen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover Omroep Gelderland.

De man uit Barneveld zat in de Pompekliniek in Nijmegen en blijkt in 2013 te zijn veroordeeld wegens kindermisbruik. Hij kreeg dat jaar tbs met dwangverpleging opgelegd wegens het misbruiken van zes minderjarige meisjes.

Tijdens begeleid verlof op de fiets wist de man donderdagmiddag te ontkomen aan zijn begeleiders. De politie werd direct op de hoogte gebracht, waarna de klopjacht werd ingezet.

Volgens de omroep heeft het Openbaar Ministerie inmiddels contact gehad met de slachtoffers van de man en hun familieleden.

LEES OOK: Meerderheid Tweede Kamer: ‘Pak pedofielen hun paspoort af’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer