main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
De gezochte vrouw op bewakingsbeelden.
11 september 2019 — 14:09

Vrouw drogeert en berooft hoogbejaarde en getraumatiseerde man (94): ‘Zeer ziek’

De politie in Amsterdam is op zoek naar een vrouw die ervan wordt verdacht een hoogbejaarde man van 94 jaar te hebben gedrogeerd en daarna geld afhandig te hebben gemaakt. De politie spreek in het programma Opsporing Verzocht van een “heel schokkende zaak”.

De man woont in een zelfstandige woning in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Zijn vrouw woont vanwege alzheimer gedwongen apart van hem. In een reconstructie wordt beschreven dat de man de verdachte eind april tegen het lijf loopt.

Dood

Ze raken aan de praat, gaan een hapje eten en de vrouw logeert een nachtje bij hem. Een tijdje later spreken zij opnieuw af voor een kopje koffie, die door de vrouw wordt gezet. Daar gaat het mis. De man raakt buiten bewustzijn, de vrouw steelt zijn pinpas en haalt vervolgens een flink bedrag van zijn rekening.

Volgens de politie is hij gedrogeerd. De zoon van de man geeft in Opsporing Verzocht aan dat zijn vader verschrikkelijk verzwakt is door de gebeurtenis. “Ik dacht dat hij dood was”, blikt hij terug op de dag dat hij zijn vader vond. “Dit is een zeer zieke vrouw.”

LEES OOK: Bejaarde man (80) slachtoffer tijdens seksafspraakje: bestolen van 100.000 euro

Groot risico

Tijdens de gesprekken die de hoogbejaarde man en de vrouw hadden komt ook zijn traumatische verleden door de Tweede Wereldoorlog ter sprake. “Zij wist van zijn traumatische oorlogsverleden en dat hij gedwongen gescheiden moest leven van zijn vrouw en toch is ze doorgegaan met haar plannen”, rekent de politie de verdachte zwaar aan.

Een woordvoerder van de politie zegt in het programma dat de vrouw met de 94-jarige een heel groot risico heeft gelopen. “Zij heeft met zijn leven gespeeld.” De politie is bang dat de vrouw vaker heeft toegeslagen.

Door: Mark Broersma

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer