main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 25 augustus 2019 — 09:49

Trump noemt Johnson “juiste man” voor brexit en doet grote beloftes

De Britse premier Boris Johnson heeft zondag zijn eerste persoonlijke ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Donald Trump, meldt het ANP. Trump liet weten achter hem te staan en noemde hem “de juiste man’’ om Groot-Brittannië uit de Europese Unie te loodsen.

Trump beloofde Groot-Brittannië een “fantastische” handelsovereenkomst met de VS voor de periode na de brexit. Trump kondigde eerder aan dat hij ernaar uitkeek om de nieuwe Britse premier met “veel enthousiasme” te ontmoeten.

De twee ontmoetten elkaar tijdens een werkontbijt in de marge van de G7, de top van de grote geïndustrialiseerde landen, in de Franse badplaats Biarritz.

LEES OOK: Macron: geen tijd meer voor nieuwe brexitdeal

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer