main-logo NPO Start
Word lid
De Britse prins Andrew. Foto: ANP
25 augustus 2019 — 13:46

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de financier. Een ‘foute keuze’, schrijft hij in een verklaring die gisteren naar buiten kwam via BBC. Maar seksueel misbruik van minderjarige meisjes? Nee, daar heeft de prins naar eigen zeggen niks mee te maken.

De afgelopen week lag de zoon van de Britse koningin Elizabeth onder vuur, nadat een video van hem verscheen in de deurpost van een woning van Epstein. Vanachter de deur zien we hoe hij een jonge dame uitzwaait. Ook in getuigenverklaringen kwam zijn naam een aantal keer bovendrijven.

Ontkenning

Geen hard bewijs dus toe nu toe, wél een duidelijke ontkenning van de prins. “Tijdens de beperkte tijd die ik met hem doorbracht, ben ik nooit getuige geweest van gedrag dat vervolgens leidde tot zijn arrestatie.”

Onlangs pleegde Epstein zelfmoord in zijn cel. Het onderzoek naar zijn wandaden wordt gewoon doorgezet.

LEES OOK: Epstein’s rechterhand, de steenrijke Ghislaine Maxwell, is spoorloos: ‘Zij is het begin van de ellende’

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer