main-logo NPO Start
Word lid
De Opvolgers - 20 augustus 2019 — 16:23

Theo van miljoenenbedrijf Kras veranderde na brand in ’t Hemeltje: ‘Misselijk van de schrik’

Theo Kras veranderde na een reeks traumatische gebeurtenissen, twee binnen zijn familie bedrijf Kras en de brand in café ’t Hemeltje in 2001. Hij vertelt erover in het programma De Opvolgers van WNL.

Kras Recycling kreeg kort na elkaar met twee drama’s te maken: een jonge jongen overleed door een val in de vuilpers. Niet lang daarna kwamen twee truckers van het bedrijf om bij een verkeersongeluk.

Paniek

Het ging Theo Kras niet in de koude kleren zitten. Toen hij als vrijwillig brandweerman te hulp schoot bij de brand in ’t Hemeltje, werd het hem even te veel.

“Ik was al zeker anderhalf uur aan het helpen”, vertelt Theo. “En ineens dacht ik: waar zijn mijn eigen kinderen eigenlijk? Ik werd ter plaatse misselijk van de schrik.”

“Ik heb mijn vader daar zien veranderen”, zegt zoon Jos. “Ik heb mijn vader daar volledig in paniek gezien. Hij is altijd de rust zelve. Daar was hij de weg echt een beetje kwijt. Dat vond ik heel raar om te zien.”

LEES OOK: Succesvol familiebedrijf Kras blijft in Volendam: ‘Liggen toch je roots’

Stoppen

Uiteindelijk trof Theo zoon Jos aan. “Mijn vader kwam me tegen en hij sprong me eigenlijk in de armen. Mijn ouders wist niet waar ik was, die wisten niet dat ik met de brandweerauto mee was. Ze hadden eigenlijk verwacht dat ik daar ook was, dus die zaten helemaal in de rats.” Jos schrok van de paniek bij zijn vader. “Een jaar later is hij gestopt met werken.”

Henk Kras Sr. sprak vrij snel na de ramp met zijn broer. “Die zei: Henk, ik heb er eigenlijk niet zo’n zin meer in. Dat was eigenlijk een gesprek van tien minuten. Toen zei ik: nou Theo, dan moet je er toch gewoon gauw mee stoppen?”

De Opvolgers is woensdag om 22:15 te zien op NPO 1.

Door: Tim Berbers

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer