main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 20 augustus 2019 — 09:43

Goed nieuws! De zomer laat zich dit weekend weer van z’n beste kant zien

Na een periode waarin de zon zich nauwelijks liet zien, kunnen we volgens het KNMI een zonnig weekend verwachten met temperaturen tussen de 25 en 29 graden.

Hoewel we donderdag nog wat bewolking krijgen voorgeschoteld, wordt het in de middag aanzienlijk beter. Vanaf dat moment vertrekt de zon niet meer tot medio volgende week.

Het weer dit weekend

Vrijdag stijgt het kwik naar 24 graden aan de kust en 25 tot 27 graden in het binnenland. In het weekend kan het lokaal 30 graden worden, maar gemiddeld zal het kwik tussen de 25 en 29 graden schommelen.

Wel zullen wat wolkenvelden voorbij komen in het weekend, geen garantie op een strakblauwe lucht dus. Regen blijft uit, zoals het er nu naar uitziet.

LEES OOK: 400 sterfgevallen in Nederland door afgelopen hittegolf

 

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Jan de Witte heeft een turbulent 2019 achter de rug. De muzikant verliet de Volendamse groep de 3J’s om zich te richten op een solocarrière. Onder de naam Blanko maakt hij muziek die niet in een hokje te stoppen is. Luister vanaf 00.00 uur naar ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2!

Vannacht om 0.00 uur

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Consumentenvertrouwen verandert nauwelijks maar er wordt wel meer uitgegeven

De stemming onder consumenten verandert nauwelijks. Dat bleek woensdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen komt in januari uit…

Lees meer

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer