main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 20 augustus 2019 — 11:22

Extra beveiliging op station Haarlem na brandstichtingen in treinen

Reizigers en NS-personeel werden gisteren opgeschrikt door twee brandstichtingen in verschillende treinen op station Haarlem. De NS zet nu meer beveiligers in “om een extra oogje in het zeil te houden”, zo laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws.

De eerste brand werd ontdekt rond 20:30 in een sprinter. Ondanks dat NS-medewerkers de brand wisten te blussen, was de schade groot. In de trein werden flessen met brandbaar materiaal gevonden.

Opnieuw raak

Drie uur later was het in een andere trein op hetzelfde perron opnieuw raak. Deze brand kon snel geblust worden, waardoor de schade beperkt bleef. Ook bij deze brandstichting werden flesjes met brandbare stoffen aangetroffen.

Er is nog geen verdachte aangehouden, meldt de politie. Om de veiligheid te garanderen zal er extra beveiliging aanwezig zijn op station Haarlem. Veel meer dan dat kan de NS niet doen, zo zegt een woordvoerder. Over de reden voor de brandstichting tast de spoorvervoerder in het duister.

LEES OOK: Stoet mensen negeert spoorbomen en steekt spoorweg over

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer